Od Triglava do Andov – prednaročilo knjige

Spoštovani farani.

Kot ste verjetno že obveščeni, je v delu ponatis knjige msgr. Janeza Hladnika: Od Triglava do Andov. Gre za ponatis Hladnikovih spominov, objavljenih v istoimenski knjigi, ki je izšla pri goriški Mohorjevi družbi pred štiridesetimi leti. Knjiga je bila v takratni državi uvrščena na seznam prepovedane literature in tako z uradnim listom prepovedana.
V njej msgr. Janez Hladnik opisuje svojo življenjsko pot. Od otroštva, študija, preko kaplanske službe do odhoda v Argentino leta 1936. Nadaljuje z opisom delovanja med slovenskimi rojaki, ki so v letih med obema vojnama zapustili našo domovino. Želja po zaslužku in beg pred fašizmom je mnogim dežela pod Andi nudila varen dom. Najpomembnejši del pa predstavljajo spomini na dogodke med in po drugi svetovni vojni. Posredovanje pri predsedniku Peronu, da je leta 1948 sprejela deset tisoč rojakov, ki so svoja življenja reševali pred podivjanim komunizmom.
Knjiga kot zgodovinski zapis, spada med pomembnejši zapis nekega preteklega časa. Kljub dejstvom, da je Hladnik živel in delal v zelo oddaljeni deželi nam dokaj pristno prikaže življenje v naši župniji in širše v Sloveniji.
Knjiga je pripravljena in gre v naslednjih dneh v tiskarno.
Vse priprave so trajale več kot leto. Knjigo smo obogatili z novimi originalnimi fotografijami in dodano spremno besedo. Dobila je novo zunanjo podobo. Preko tristo strani v trdi vezavi predstavlja dragoceno dediščino našega kraja. Primerna ne zgolj za enkratno branje. Knjiga je več kot primerna za marsikatero darilo.
Slovesnost in predstavitev knjige bo v nedeljo 24. junija ob 15h s sveto mašo, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov vodil upokojeni ljubljanski nadškof dr. Anton Stres. Knjig bo izšla ob štirideset letnici prve izdaje in sedemdesetletnici prihoda prvih slovenskih povojnih beguncev v Argentino.
Ker je naša župnija veliko sodelovala pri ponatisu, imamo možnost, da knjigo dobimo do 50% ceneje. Seveda pa na ceno vpliva višina naklade. Zato bi želeli preveriti vaše želje po knjigi. Pri knjigi kot založnik sodeluje založba Družina, saj jo župnija sama zaradi zakonodaje ne more tržiti.
Knjigo bi dobili na način, da darujete za knjigo, župniji znesek med 11 in 13,5 eura. Odvisno od naklade.
Seveda je to priložnost, da ima župnija knjigo vedno na voljo, za razne priložnosti.
Da bi jih lahko nabavili čim več in s tem tudi ceneje želimo k projektu pritegniti tudi sponzorje in donatorje.
Zaradi stiske z časom vas naprošamo za hiter odziv. Višino naklade moramo sporočiti do konec tedna.
Donirana in sponzorska sredstva prinesete v župnišče ali nakažite na račun župnije Rovte.
Prednaročila v smislu dara za knjigo, pa sprejema IVANKA KOPRIVC, Petkovec 37a, tel 070 738 170, e-naslov: ivanka.koprivc@gmail.com

Že v naprej hvala in Bog poplačaj dobroto.

Donacijo za knjigo oddate v župnišču ali nakažite 
NLB d.d., SI56 0202 5009 2511 429
Namen:Donacija
Sklic: SI00 2018-1