PD Logatec pred gostovanjem v Argentini 9. oktober 2016

Spoštovani pevci MePZ Pevskega društva Logatec, spoštovani dirigent Lovro Grom.

Zelo smo veseli, da ste z vaši ubranim petjem popestrili današnje bogoslužje. Veseli smo vaše odločitve, da se pred odhodom na gostovanje v Argentino ustavite prav v Rovtah. Zgodovina naše župnije je močno povezana z Argentino. Po koncu druge svetovne vojne, ko je zavladala, tako imenovana svoboda je mnogo naših krajanov našla svoj novi dom v Argentini. Še bolj pa nas veže to, da se je v naši župniji rodil, v tej cerkvi bil krščen, bil pri sveti birmi in 17. julija 1927 pel novo mašo mož, ki je množici beguncem dal upanje v novi domovini. Msrg. Janez Hladnik po katerem se imenuje dom, kjer boste gostovali je vez med Slovensko vasjo in Rovtami.

Zato spoštovane pevke in pevci. Potovanje v Argentino vzemite ne zgolj kot običajno gostovanje pevskega zora. Bodite ena od niti, ki skušajo povezovati slovenski narod, ki ga je komunistična revolucija kruto raznesla po celem svetu.

Z pesmijo na grobu msgr. Janeza Hladnika pa prenesite zahvalo hvaležnih krajanov za njegovo delo in pozdrave iz te cerkve, ki jo je imel tako rad.

Še enkrat hvala in srečno pot vam želimo.
KS Rovte in župnija Rovte.

https://zupnija.rovte.eu/wp-content/uploads/PomembniDogodki/2016/Logaski_zbor_pred_gosotvanjem_v_Argentino_9_10_2016/s61_PD_Logatec_MePZ_Rovte_9_10_2016_pred_gostovanjem_v_Argentini.JPG

Mešani pevski zbor – Pevsko društvo Logatec „S slovensko pesmijo v Argentino“ Rovte 9. oktober 2016