25. Dobrodelni koncert Karitas Rovte 2023

»UPANJE ZA VSE«

Posnetek 25. dobrodelnega koncerta Karitas Rovte 2023
in Galerija slik

25. Dobrodelni koncert župnijske Karitas Rovte, 12. november 2023

»Upanje je posebna sreča in morda največja sreča, ki nam jo lahko ponuja ta svet.«
Dobrodošli in lepo pozdravljeni na letošnjem 25. dobrodelnem koncertu naše Karitas Rovte, ki prinaša geslo »UPANJE ZA VSE«.
Prav lepo pozdravljamo med nami župana občine Logatec gospoda Berta Menard, predsednika KS. Jureta Brzelak in našega g. župnika Janeza Petriča. Iz Škofijske Karitas pa je med nami g. Jože Kern.
Pozdravljeni vsi nastopajoči in vsi obiskovalci našega koncerta.

Za začetek so naša srca in ušesa ogreli Vražji Rovtarji, mladi harmonikarji iz 9. razreda OŠ Rovte z Avsenikovo glasbo Na Golici. Njihov mentor je g. Igor Osredkar, ki igra pri zasedbi Mladi godci. Skupaj igrajo že dalj časa, to pa je bil njihov prvi javni nastop.

Vokalna skupina Virilis.
Člane vokalne skupine Virilis združuje že kar nekaj skupnega petja, nova zasedba pa je bila plod ideje o ustanovitvi zrelejše in aktivnejše skupine. Ime Virilis je latinski izraz za možatost in s temi besedami bi lahko opisali njihovo petje in zven. Pojejo slovenske in umetne pesmi, posvečajo pa se tudi preostali svetovni vokalni skupini.

»Naredi, kar moreš, s tem, kar imaš, kjerkoli si. Kadar si prizadevamo biti boljši, kot smo, se izboljša tudi vse okoli nas.«

Naslednji nastopajoči so otroci vijolične skupine iz vrtca. So najstarejši otroci v vrtcu, stari so 5 let in komaj čakajo, da gredo naslednjo jesen v prvi razred. Skupino vodita vzgojiteljici Renata Treven in Marjeta Istenič. Na kitari jih bo spremljala Tina Istenič. Zapeli nam bodo pesem Podaj mi roko.

»Če verjameš, da zmoreš, si že na pol poti do cilja. Ravnaj, kot da to kar počneš, lahko kaj spremeni. Res lahko.«
Za nekaj besed o upanju vabim na oder tajnika škofijske Karitas Ljubljana, gospoda Jožeta Kerna.

»Upanje je krepost, ki nam vliva pogum za prihodnost in nam daje moč za sedanjost.«
Miro Božič je prvič zaigral na orglice, ko mu je bilo osem let. Sedaj ima za seboj že dvajset let snemanja in nastopanja. Nastopil je tudi že na našem odru.
Poleg njega kitarist Benjamin Barbarič, ki zadnjih nekaj let nastopa kot solist, spremljevalec ali nastopajoč v različnih zasedbah. Na nastopih pa velikokrat zaigra tudi lastna glasbena dela. Poleg koncertiranja poučuje tudi klasično kitaro na glasbeni šoli.

»Ne dovoli, da tisto česar ne moreš narediti, vpliva na to, kar lahko narediš. Zaupaj, da imaš vse kar potrebuješ.«
Zasedbo treh generacij iz družine Arhar združuje ljubezen do glasbe. Ker je glasba pri hiši ves čas prisotna je tudi njihov najmlajši Matic, ki šteje 5 let, prej zapel kot govoril . Že od malega rad gleda svojega atija preko youtuba kako je nastopal na koncertih Karitas in si tako zaželel, da bi nastopil tudi sam. In danes se mu bo ta želja uresničila. Družina Arhar – ata Jože, sinova Miha in Primož ter vnuk Matic.

»Bodi pogumen, kadar te je strah. Ponižen kadar zmaguješ. Vsak dan pa dober. Samo enkrat živiš, a če to opraviš dobro, je enkrat dovolj.«
K besedi vabimo našega župana gospoda Berta Menarda.

»Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od tega je ljubezen. Ljubezen pa prinaša »Upanje za vse.«
Predstavil se nam bo otroško/mladinski cerkveni pevski zbor, ki ga sestavlja nekaj čez 20 pevk in pevcev različnih starosti. Skoraj vsako nedeljo nas s svojim petjem razveseljujejo pri svetih mašah. Sodelovali so že na srečanju otroških pevskih zborov na Rakovniku, na katerega se pripravljajo tudi v letošnjem letu. Najraje prepevajo ritmično duhovne pesmi v spremljavi bobna in kitare. Vodi pa jih Meta Malavašič.

»Pravico imaš do svojih sanj, ne glede na to, od kod prihajaš. Vsi smo ljudje in si zaslužimo, da živimo, žarimo kot zvezde.«
Mlade in nadobudne osnovnošolke nam bodo izbrane skladbe z evrovizijske popevke predstavile na svoj inovativen način, skozi oči mladih, za katere pravimo, da na njih svet stoji. Verjamemo, da nas ne bodo pustile ravnodušne. Nastopile bodo Katja in Klara Drmota ter Maja Jereb.
Mlade in nadobudne osnovnošolke nam bodo izbrane skladbe z evrovizijske popevke predstavile na svoj inovativen način, skozi oči mladih, za katere pravimo, da na njih svet stoji. Verjamemo, da nas ne bodo pustile ravnodušne. Nastopile bodo Katja in Klara Drmota ter Maja Jereb.

»Pot je morda res zavita in kamnita, a nikoli ne smemo obupati nad svojimi sanjami in upanji.«
Skupina D Bubies se je razvila iz predhodnega narodno zabavnega tria z vključevanjem novih inštrumentov in nekaj menjavami članov. Skupina prihaja iz Lavrovca in okoliških krajev. V tej postavi, pod imenom D Bubies, deluje od leta 2020. Njihova zvrst glasbe je predvsem slovenska, narodno zabavna, zabavna in rock.

»Ljudje pa rabimo, res rabimo, soljudi. Bog potrebuje ljudi, ki njegovo besedo učlovečijo.«
Prišel je čas za našo zahvalo. Zahvalo vsem našim sponzorjem, donatorjem in dobrim ljudem.
Hvala vsem nastopajočim, ki ste delili za nas svoj čas in talente.
Medijem, ki so brezplačno vabili na naš koncert: radiu Ognjišče, radiu Sori in radiu 94.
Hvala vsem našim sponzorjem, ki so pomagali pri izvedbi današnjega koncerta: trgovini MSora, cvetličarni Anja, združenju Sazas, gasilcem… Hvala vsem donatorjem
Hvala vsem posameznikom, ki so priskočili na pomoč s svojim delom in časom.
Iskrena Hvala Vsem in Vsakemu posebej.
Na koncu Hvala Vam drage obiskovalke in obiskovalci koncerta. Da ste si vzeli čas in prišli na ta dobrodelni koncert »Upanje za Vse«. Upamo, da vam je bilo prijetno v naši družbi in na snidenje ob letu osorej.
Po koncu koncerta pa vas vabimo, da še malo ostanete v dvorani ob druženju in majhnem prigrizku

»Čudovite stvari se lahko zgodijo kadarkoli.«
»Bodi tak, kot si želiš, da so drugi do tebe.«
»Ena lučka upanja sveti tudi v najbolj temnih urah.«
»Vedno verjemi, da se bo zgodilo kaj čudovitega.«
»Prijazna beseda ali spodbudna misel nam vlijeta upanje.«
»Ob veri, upanju in ljubezni je zemlja napolnjena z nebesi.«

Naj nas še na koncu našega koncerta ogrejejo naši navdušeni Vražji Rovtarji : Jaka, Andraž, Vito, in Mark. Pojdimo z njimi v Dolino tiho in na Roblek.
In naj se zgodi »Upanje za vse«! Srečno!