Zakonca Sitar Družina in Življenje

 Vabilo in nagovor

V torek, 14. aprila bo po večerni maši v župnišču zanimiv dogodek. Med nas smo povabili zakonca, Vilmo in Danija Siter, starša štirih odraslih otrok in sedaj že dedka in babico desetih vnukov. Gospa Vilma je zdravnica, specialist splošne prakse, ki je več kot 20 let delala v splošni ambulanti, sedaj pa z možem Danijem že petnajsto leto služi zakoncem in družinam. Dani je po poklicu učitelj angleščine in knjižničar, vendar je v devetdesetih delal v politiki – mandat in pol je bil župan občine Krško, sedaj pa pravi, da skupaj z ženo gradita odnose, za katere je vredno živeti.

Zakonca Siter sta ustanovitelja in voditelja gibanja Družina in Življenje (DiŽ), ki si prizadeva za poživitev in nego dobrih odnosov med zakoncema in posledično v družini. Med nas smo ju povabili, da bi nam orisala razmere, v katerih morajo danes živeti in preživeti krščanski zakonci. Njunemu razmišljanju smo dali naslov: NAJIN ODNOS – NAJINA PRIORITETA. Ker imata na področju gradnje odnosov v zakonu in družini bogate izkušnje in je njuno pričevanje že marsikoga nagovorilo, se nam obeta zanimiv večer.

Njuno pričevanje je namenjeno zakoncem in vsem, ki vam ni vseeno, kam plovejo oziroma kaj se dogaja z našimi družinami, ter kaj lahko vsi mi, ki se imenujemo kristjani, naredimo, da zaustavimo ta hudourni tok javnega mnenja, ki nikakor ni naklonjen dobrim odnosom v družini in zakonu.

Prosim vas, da se tega pričevanja udeležite v čim večjem številu – še prav posebej vabim starše letošnjih prvoobhajancev in birmancev – naj bo to pričevanje tudi del priprave na prvo sveto obhajilo oziroma birmo.

Prosim vas še to, da tudi vi povabite svoje znance, sodelavce, sosede, sorodnike – predvsem tiste, ki jih to oznanilo ne bo doseglo.

Vidimo se torej v torek, 14. aprila po večerni maši v župnišču v Rovtah.

Zakonca_Siter_Rovte