Gospod Janez Petrič 70 lel

Nedelja Svetega Pisma, Mašo daroval Janez Petrič

Nedelja Svetega pisma je praznik Svetega pisma.

Božja beseda nas po Svetem pismu spremlja v naših vsakdanjih situacijah. Besede ni mogoče spoznati samo preko razpravljan in pogovorov, temveč je potrebno sprejeti vabilo in stopiti z njo na pot konkretnega vsakdanjega življenja, ji pustiti da bi mogli v njej prepoznati Božji nagovor zase in za Cerkev danes.

»Čutiti hvaležnost in je ne pokazati je enako, kot bi zavili darilo in ga ne bi podarili.«, je zapisal ameriški pisatelj(William Arthur Wardj.

Da darilo ne bo ostalo nepodarjeno, danes s to sveto mašo pokažimo hvaležnost Bogu, da lahko skupaj z našim gospodom župnikom praznujemo njegov sedemdeseti rojstni dan.

Čeprav smo veliko bolj nagnjeni k pritoževanju, nam samo iskrena hvaležnost bogati življenje, osrečuje in odpira vrata k Bogu.

Uvodni nagovor Jože Cigale

Dodan prošnja: »Dobri Bog, prosimo te za našega župnika. Ohranjaj mu zdravje in vedrino, da bo še dolgo med nami.«

Pridiga Janez Perič in prošnje Ana Štefanič

Kar za družino predstavlja družinska miza, ob kateri se zbirajo njihovi člani, tako je za župnijo oltarna miza prostor, ob katerem se župnija hrani z duhovno hrano. Za prav vse darove in tihe žrtve pa ve le Bog. Vsem naj bo on plačnik. Da bi še bolj čutili skrb in povezanost kot ena družina, iz srca vsi skupaj zmolimo. Oče Naš …

Pot miru se utrjuje preko naših medsebojnih odnosov. Blagoslov miru lahko pride tam, kjer je zanj odprta pot. Pot odpiramo z vsakodnevnimi odnosi, ki pa ne izključujejo konflikta, marveč zavezanost, da smo tudi konflikte pripravljeni razrešiti. Včasih je dovolj že majhen korak, ki pusti majhno sled miru med nami.

(Robert Friškovec)

V želji da želimo utrjevati ta mir si podajmo roke.

Nagovor za Očenaš, Mojca Skvarča in nagovor podelitev miru, Matjaž Gnezda

Tedenska oznanila, zahvala Janezu Petrič in zaključek maše

Voščilo za 70 let in zahvala Gospodu Janezu Petrič

Spoštovani gospod Župnik

Hvala

Hvaležni smo vam in hvaležni smo Bogu za vašo vztrajnost in zvestobo duhovniškemu poklicu.

Hvala za Vaš trud pri oznanjevanju Božjega kraljestva.

Predvsem pa hvala za vašo potrpežljivost.

Naj Vas dobri Bog še naprej blagoslavlja in vam daje moč.

Sveča kot dar

Spoštovani gospod župnik , vaša nekdanja veroučenka Jasna Hladnik, danes  Sestra Doroteja Hladnik, je za vaš jubilej, izdelala to spominsko svečo. 
Goreča sveča použiva sama sebe, da razdaja okolici svetlobo, prav tako se tudi duhovnik daruje za druge. Naj vam bo v lep spomin na vsa ta leta in znamenje vere ter upanja v prihodnja.

 

Njegova Svetost Frančišek, pošilja iskreno voščilo, častitemu gospodu Ivanu Janezu Petriču, ki v hvaležnosti Gospodu, praznuje svoj 70. rojstni dan, ter mu duhovno soudeležen pri skupnem veselju, ob radostnem dogodku, izreka priznanje za velikodušno in zvesto, duhovniško pričevanje.

Sveti oče kliče na slavljenca obilne nebeške darove in tolažbe, ter mu iz srca pošilja posebni apostolski blagoslov, ki ga rade volje razširja tudi na sorodnike, na celotno občestvo župnije Rovte in na vse, ki so deležni njegovega duhovnega veselja.

Iz Vatikana, 27. januarja 2019
kardinal Pietro Parolin
Državni tajnik Njegove Svetosti

Njegova Svetost Frančišek, pošilja iskreno voščilo, častitemu gospodu Ivanu Janezu Petriču, ki v hvaležnosti Gospodu, praznuje svoj 70. rojstni dan, ter mu duhovno soudeležen pri skupnem veselju, ob radostnem dogodku, izreka priznanje za velikodušno in zvesto, duhovniško pričevanje.

Molitev ped jedjo, Pogostitev za sodelavce in sorodnike »V Zajelah«

Voščilo in nagovor Anton Trpin, dekan dekanije Šentjernej

Na citre je zaigral pranečakinja našega slavljenca Janeza Peetrič 1. del

Na citre je zaigral pranečakinja našega slavljenca Janeza Peetrič 2. del

Posnetki na Youtube

Galerija slik