Družinski referendum 20. december 2015

V koaliciji »za otroke gre« se pred referendumom pripravljajo naslednje aktivnosti:
Dolnji Logatec 30.11. ob 19h, dvorana sv. Jožefa pričevanje para o lepoti družine;
Gornji Logatec 8.12. ob 19:30, dvorana Tabor, okrogla miza;
Hotedršica, 12. 12. ob 18h, stara šola;
Dolnji Logatec 15.12. ob 19h, dvorana sv. Jožefa okrogla miza, gost bo dr. France Cukljati;
Rovte 17.12. ob 19h, Dom krajanov, okrogla miza.
V župniji bomo od nedelje 22.11. začeli z molitveno 30-dnevnico k Sv. Jožefu, zavetniku družine. Pred sveto mašo bo posebna molitev ali Rožni venec. K tej 30-dnevnici res lepo povabljeni vsi farani.


Nagovor 25.11.2015

Pozdravljeni!

Ne dolgo nazaj smo s težkim pricakovanjem sprejeli novico, da je Ustavno sodišce Republike Slovenije sprejelo odlocitev, da referendum o Noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ni protiustaven.Na podlogi tega sklepa je Državni zbor odlocil, da bo referendum o tej noveli tocno cez štiri tedne v nedeljo, 20. decembra 2015.

V prihodnjih dneh in tednih do referenduma bomo organizirali razlicne prireditve in dogodke na obmocju celotne obcine. Veseli smo, to si upamo trditi, da smo se ob posredovanju Svetega Duha dejansko povezali v lokalno koalicijo, ki združuje tako verne, kot neverne, ki bodo na referendumsko nedeljo glasovali PROTI. Ob tej priložnosti vas v imenu te koalicije naprošam za redno molitev, da bo vsaj 350.000 volivk in volivcev, kolikor jih je minimalno potrebno za veljavnost referendumskega odlocanja, zavrnilo novelo zakona, ki po našem trdnem prepricanju ruši naravno družino, kot jo zagovarjamo kristjani.

Dovolite mi, da vas povabim k molitvi tudi za istospolno usmerjene ljudi, ki zagotovo živijo v stiskah, saj so vsakodnevno sooceni s težavami zaradi svoje usmerjenosti. Želimo si, da bi v naši domovini Sloveniji tako v odnosu do njih, predvsem pa do tradicionalne družine znali živeti z drugo Jezusovo zapovedjo: »Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe«.

Na zadnje vas prosim, da se v cim vecjem številu udeležujete dogodkov, ki jih bomo organizirali v prihodnjih tednih. Tako boste dobili informacije, s katerimi boste lažje stopali v pogovore in nagovorili tudi druge v svoji okolici, da iz ljubezni do družine, do otrok in do Boga pridejo na referendum in glasujejo PROTI zakonu, ki želi redefinirati oziroma uniciti družino. Prva priložnost, da se udeležite srecanja bo že v ponedelje, 30. 11. 2015, ob 19.00 v Jožefovi dvorani v Dolnjem Logatcu, ko bosta zakonca Cušin imela pricevanje o lepoti njeunega zakonskega življenja.

Vabljeni!

Družinski referendum 20. december 2015


Molitev za družine - Družinski referendum 20. december 2015


Nagovor 29.11.2015

Spoštovani!

Danes na prvo adventno nedeljo se na vas obračamo z drugim pismom. Mnogi nam vernikom očitajo, da se Cerkev vmešava v odločanje ljudi na referendumu, ki bo 20. decembra. Na referendumu bomo odločali o prihodnosti družine in posvojenih otrok. Kot svobodni državljani želimo povedati svoje mnenje, hkrati pa bi radi izpostavili, da je družina osnovna celica družbe in je starejša od politike in vere, torej ne gre za politično niti za versko vprašanje, ampak za vprašanje obstoja družbe.
Za nas kristjane je poleg upoštevanja desetih božjih zapovedi, kjer se četrta glasi Spoštuj očeta in mater, pomemben zgled tudi POSVOJENI Jezus. Različne življenjske okoliščine privedejo do neljubih in težkih okoliščin, ko otroci izgubijo enega ali pa celo oba biološka starša in so lahko posledično posvojeni. Sv. Jožef je bil s strani angela naprošen, naj sprejme nosečo Marijo, ki je spočela od Svetega Duha. S tem je sv. Jožef, ki ga med drugim častimo tudi kot zavetnika družine, postal posvojitelj in Jezus njegov posvojeni otrok. PRAV OB TEM SE MORAMO ZAVEDATI, da nam je Bog Oče poleg naravnih zakonov in božjih zapovedi prav s sveto družino še enkrat in popolnoma nazorno podal zgled, kaj je edino prava družina tudi v primeru posvojitve. Prava družina je samo tista družina, ki jo tvori zakonska zveza enega moškega z eno ženo, katerima se pridruži v ljubezni spočeti ali posvojeni otrok!
Zaradi povedanega se bom v nedeljo, 20. decembra udeležil referenduma, na katerem bom kot kristjan iz ljubezni do družine in Božjega načrta zanjo, obkrožil PROTI, s čimer bom nasprotoval sprejetju novele zakona, ki ruši naravno obliko družine. PROTI bom glasoval tudi zaradi dejstva, ker predlagani zakon starim staršem ne omogoča posvojitve svojih vnukov, ko le ti izgubijo starše. In ne nazadnje, glasoval bom PROTI, ker trdno verujem, da Bog ne dela napak in je družino očeta, mame in otrok zasnoval iz Ljubezni za širjenje ljubezni.


Nagovor 6.12.2015

Pozdravljeni!

Že čez 14 dni bomo imeli možnost krojiti prihodnost naše dežele. Družinski zakon, o katerem bomo odločali, se tiče vseh nas. Pravijo, da zakon nikomur nič ne jemlje in le daje, a to ni res.

Sporni zakon jemlje:

 • zakonsko zvezo žene in moža (po novem: partner 1 in partner 2),
 • pomen mame in očeta za otroka v temeljni družinski zakonodaji (po novem: starš 1, starš 2),
 • moški in ženski spol v temeljnih določbah družinske zakonodaje (po novem: oseba 1 in oseba 2),
 • svobodo govora in pravico do prepričanja, da je za otroka najbolj primerna skupnost ženske in moškega.

Sporni zakon daje:

 • otroke dvema osebama:
  1. istega spola,
  2. ki spreminjata in si sama določata spol,
  3. ki prehajata iz spola v spol…
 • Otroke jim daje preko:
  * posvojitev, 
 • ter daje podlago za uzakonitev:
  * umetnih oploditev,
  * trgovine z materinstvom (nadomestno materinstvo).

Zakon prepoveduje:

 • posvojitev svojih vnukov starim staršem in hkrati dovoljuje posvojitev dvema moškima, dvema ženskama, dvema osebama, ki sta spremenila, dvema osebama, ki imata prehajajočo (fluidno) spolno identiteto…

Sporni zakon uvaja v vrtce, osnovne in srednje šole brez soglasja staršev:

 • lezbično, homoseksualno, biseksualno in transseksulno  spolno vzgojo,
 • poučevanje, ki otroke nagovarja, kako spreminjati spol (glej npr. priročnik Ljubezen je Ljubezen),
 • poučevanje, kako eksperimentirati s spolno usmerjenostjo.

Sporni zakon ne priznava:

 • pravice staršev, da umaknejo otroka od navedenega spolnega pouka, s katerim se ne strinjajo,
 • ugovora vesti za javne uslužbence (to pomeni, da bi učiteljice, vzgojiteljice, socialni delavci, ki se s to ideologijo ne strinjajo, lahko odklonili sodelovanje pri takih aktivnsotih itn.)
 • pravice privatnim šolam in verskim skupnostim ter podjetnikom, da delujejo v skladu s svojim prepričanjem

To pomeni, da bo omejena svoboda delovanja in govora vseh, ki se z vsemi temi stvarmi ne bodo strinjali.

TA REFERENDUM NI POLITIKA, NITI CERKEV. DRUŽINSKI REFERENDUM SMO LJUDJE! 

KDOR NE BO ŠEL NA DRUŽINSKI REFERENDUM, BO DEJANSKO PODPRL VSE ZGORAJ NAŠTETO.