Ostala oznanila

* S 1. adventno nedeljo 1. 12. začenjamo novo cerkveno leto in Adventni čas, leto »A« ki traja štiri adventne nedelje, kar simbolizira adventni venec.
Pri obeh mašah bo blagoslov adventnih venčkov.
Bogoslužna barva v adventu je vijolična
Ta nedelja je Nedelja Karitas. Nabirka, pri obeh mašah je namenjena za potrebe Karitas (2/3 za škofijsko, 1/3 za župnijsko Karitas).
Popoldanska adventna pobožnost ob 14h z rožnim vencem in litanijami ter blagoslovom. Rožni venec molijo veroučenci 8. razreda.

* Od ponedeljka dalje, (2.12.), obnovitve naročnine za verske časopise in revije.
V župnišču dobite tudi Marijanske koledarje, Družinske pratike in kadila z ogljem.

* Na god svetega Miklavža (6.12.) je maša ob 18h v cerkvi Svetega Nikolaja na Praprotnem Brdu. Ob 16.h je maša tudi v podružnični cerkvi Svetega Nikolaja v Hlevnem Vrhu, župnija Vrh Sveti Trije Kralji.

* Za prvi petek, 6. 12. bom v dopoldanskem času obiskal in obhajal bolne in starejše po domovih. Po večerni maši bomo zmolili litanije Srca Jezusovega s posvetilno molitvijo in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

* Na 2. adventno nedeljo, 8. 12. obhajamo praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, zato je maša od praznika.

* V torek, 10. 12. ob 20h je srečanje zakonske skupine v prostoru nad zakristijo.

* Na 3. adventno nedeljo, 15. 12. je popoldne spovedovanje od 14h do 15:30h spovedovanje za Božične praznike za odrasle. Spovedovanje za veroučencev bo v tednu po 3. adventni nedelji od 4. do 9. razreda.

* Veroučenci bodo pri verouku prejeli adventne koledarje »otroci za otroke«. V sredini koledarja je list iz katerega naredite šparovčke. Vanj boste v času adventa do božiča zbirali svoje denarne darove, čemur se boste odrekli. Šparovček boste na praznik Svetih Treh Kraljev prinesli k jaslicam. Letošnji Koledar je posvečen misijonarju Ignaciju Knobleharju z naslovom »Jaz sem misijon, ti misijon«. Skupaj z otroci vsega sveta pripravljajo pot za Jezusa. Za vsak dan je napisana posebna zgodba.

* Otroci ali veroučenci, ki bi radi postali ministranti, se prijavite župniku.

* Redna srečanja Prenove v Duhu v Logatcu so vsak torek po večerni maši v kapeli doma Marije in Marte.
VABILO NA KATEHEZE!
»V resnici je Jezus tisti, ki ga iščete, kadar sanjate o sreči. On je tisti, ki vas čaka, ko vas nič od tistega, kar najdete, ne izpolni; On je lepota, ki vas tako privlači.« sv. Janez Pavel II.
Lepo vabljeni na srečanja, na katerih lahko v obliki katehez spoznaš Božjo Ljubezen in bogastvo milosti, ki jih nam daje cerkev – naša mati. Za koga so kateheze? Za mlade in odrasle, ki želijo na nov način slišati najpomembnejšo novico našega življenja. Starost, izobrazba, dosedanja bližina s Cerkvijo in druge razlike so nepomembne – Bog vsakemu daje priložnost. Srečanja bodo od nedelje, 17. novembra dalje vsak četrtek in vsako nedeljo ob 19. uri v kapeli župnišča!


IZGRADNJA NOVEGA ŽUPNIŠČA V ROVTAH

Dragi župljani in krajani. Lepo je videti, kako napreduje izgradnja našega novega župnišča. Dela tečejo po načrtovani dinamiki in naših možnostih. Zahvaljujemo se Vam, da nam pomagate in nas pri tem podpirate tako z dobro besedo, finančno podporo ali molitvijo.

Župnišče dobiva končno podobo…Prenova zupnišča Prošnja

Galerija sliik

Večji del dosedanjih stroškov je plačanih, imamo nekaj založenih sredstev.

Vsem dosedanjim podpornikom in darovalcem finančne pomoči se lepo zahvaljujemo.

V izvajanju so še zaključna dela: talno ogrevanje, estrihi, kitanje stropov, beljenje, talne obloge, notranja oprema, okolica…

PROŠNJA:

da bi lahko z deli nadaljevali se ponovno obračamo na vse župljane in krajane s prošnjo, da dobrovoljno, po lastni presoji in zmožnostih, darujete denarna sredstva, ki jih lahko donirate osebno ali preko banke:

PODATKI ZA IZPOLNJEVANJE POLOŽNIC ALI NAKAZILA PREKO SPLETNIH BANK:

Namen: Donacija župnišče, Koda namena: CHAR
IBAN prejemnika: SI56 0202 5009 2511 429, Sklic: S00 2019-01
Ime, ulica in kraj prejemnika: Župnija Rovte, Rovte 95, 1373 Rovte


* Vsak četrtek je pol ure pred večerno mašo molitev pred Najsvetejšim.


Župnijska Karitas Rovte obvešča, da se lahko dobi rabljena oblačila in čevlje v skupnem skladišču Rdečega Križa in Karitas v kleti nove Občine, Tržaška 50a, vsako sredo med 15h in 17h.