Ostala oznanila

* V ponedeljek 18. 9. je po sveti maši srečanje za člane Župnijske Karitas.

* V torek, 19. 9. je po maši v veroučni učilnici priprava na zakrament Krsta za starše in botre. K pripravi starši prinesite Družinsko knjižico in rojstni list otroka, botri pa potrdilo o sposobnosti za botra, če ste iz druge župnije.
Potrebna je predhodna najava osebno ali prek telefona.

* Od sobote 23.9. do sobote 30. 9 2017 bo v župniji kapelica s kipom Fatimske Marije. Družina, ki želi imeti kapelico en dan doma, naj se napiše na priložen list. Namen je ta, da bi se po družinah poživila molitev. Osrednje praznovanje slovenskega obhajanja fatimske stoletnice bo v Stični 14. oktobra 2017. Pred tem bo posebna tri dnevnica – tri sobote pred praznovanjem in sicer: 23. in 30. septembra, ter 7. oktobra.

* Zadnja nedelja v septembru 24. 9. je v Sloveniji Slomškova nedelja, za našo župnijo pa Mihelova nedelja, župnijsko žegnanje. Pri maši je na to nedeljo že ustaljeno darovanje za cerkev.

* V sredo 27. 9. je ob 20h srečanje za člane ŽPS. Na prvem srečanju boste člani prejeli priročnik za ŽPS z naslovom: »Iz roda v rod«. Posvečen je družini in posredovanju vere in duhovnih vrednot generacijam, ki prihajajo za nami.

* V petek, 29. 9. obhajamo god: Mihaela, Gabrijela in Rafaela. Svetemu Mihaelu je pri nas posvečena naša župnijska cerkev. Zato se ta dan v večjem številu udeležite svete maše.

* Delavniške maše bodo z mesecem oktobrom ob 18h.

* Mesec oktober je mesec rožnega venca. Tako kot že do sedaj, bomo molili rožni venec vsak dan pred sveto mašo, ob nedeljah bo rožnovenska pobožnost popoldne ob 14h kot samostojno bogoslužje. V nedeljo 1. oktobra molijo rožni venec birmanci 9. skupine, v nedeljo 8. 10. pa birmanci 8. skupine.

* V tednu po 1. oktobru bo spovedovanje veroučencev od 4. do 9. skupine.

* Za prvi petek v mesecu oktobru, 6. 10. bom v dopoldanskem času obiskal in obhajal bolne in starejše po domovih. Po večerni maši bomo zmolili litanije Srca Jezusovega, posvetilno molitev in prejeli blagoslov z Najsvetejšim.

* Na prvo soboto v mesecu oktobru, 7. 10. je celodnevno češčenje v župniji. Maše bodo ob 8h, 10h in 17h. Ob 16h je v cerkvi molitvena ura pred Najsvetejšim.
Spovedovanje zjutraj od 7:30h do 11h, popoldne od 15 do 18h.

Zahhvala vsem za Srečanje BIS 3. September 2017


* Vsak torek so redna srečanja Molitvena skupina Prenova v Duhu v Dolnjem Logatcu po večerni sveti maši, ki je ob 18h, v kapeli v domu M&M.

 

* Tisti otroci ali veroučenci, ki bi radi postali ministranti, se prijavite župniku.

* Tisti otroci, ki čutite veselje do petja pri maši se vključite v otroški pevski zbor.

* Sodelovanje pri maši: Ko duhovnik pred Evangelijem moli vzklik Aleluja z vrstico ali pevci pojejo Alelujo vsi v klopeh vstanete, ne le takrat, koko duhovnik že začne brati Evangelij. Stoja pri maši pomeni: Pripravljen sem, da poslušam Evangelij.
Ko duhovnik povabi vernike z molitvijo: Molite bratje in sestre, da Bog vsemogočni Oče sprejme našo daritev«, odgovorite: »Naj SPREJME, Gospod, daritev iz tvojih rok…, ne pa spremlja…

* Vsak četrtek je pol ure pred večerno mašo molitev pred Najsvetejšim.


Župnijska Karitas Rovte obvešča, da se lahko dobi rabljena oblačila in čevlje v skupnem skladišču Rdečega Križa in Karitas v kleti nove Občine, Tržaška 50a, vsako sredo med 15h in 17h.