Ostala oznanila

* Redni verouk pričnemo s ponedeljkom 8. januarja.

* Z nedeljo, 7. 1., Jezusovega krsta pričnemo ciklus navadnih nedelj. Liturgična barva je zelena.

* V torek 9. 1. ob 20h je v veroučni učilnici srečanje zakonske skupine.

* V ponedeljek, 15.1. je po večerni maši srečanje za člane Karitas.

* V sredo, 17. 1. je po večerni maši v zimski kapeli srečanje za birmance in njihove botre in starše birmancev. Predavanje (kateheza) bo imela dr. Polona Vesel Mušič z naslovom: Birma – zakrament Ljubezni.

* Vsako leto v mesecu Januarju obhajamo od 18.1. do 25.1. Teden molitve za edinost Kristjanov ali ekumensko osmino.

Tvoja desnica, Gospod, se je poveličala z močjo (2 Mz 15,6)
Za glavno temo tedna molitve za edinost kristjanov 2018 so kristjani otočja Karibov izbrali pesem, ki jo Sveto pismo pripisuje Mojzesu in njegovi sestri Mirjam (2 Mz 15,1-21). Opeva osvoboditev in zmago nad zatiranjem, ki ga je judovsko ljudstvo dolga stoletja trpelo v Egiptu. Kristjane Karibskega otočja je ta pesem posebej nagovorila, ker je tudi njihova zgodovina zaznamovana s ponižujočim suženjstvom. Največ prebivalcev je nekdanjih afriških sužnjev, ki so jih tja pripeljali evropski kolonizatorji. Kolonialni sistemi so izvajali trgovino z ljudmi in prisilno delo. S tem so podjarmljena ljudstva oropali njihovih neodtujljivih pravic: istovetnosti, človeškega dostojanstva, svobode in samoodločbe.
Današnji kristjani na Karibih, ki pripadajo različnim krščanskim tradicijam, prepoznavajo Božjo roko, ki je na delu, da se konča to zasužnjevanje. Združuje jih izkušnja Božjega rešilnega delovanja, ki jim prinaša svobodo. »Faraonove vozove in njegovo vojsko je pahnil v morje … Tvoja desnica, Gospod, se je poveličala z močjo, tvoja desnica, Gospod, drobi sovražnika.«
Tudi Slovenija – skupaj z mnogimi drugimi narodi Srednje in Vzhodne Evrope – je pred četrt stoletja doživela osvoboditev od ideološkega nasilja komunizma. Zato se bomo v dneh od 18. do 25. januarja 2018 pridružili hvalnici Bogu, ki osvobaja, in prosili, da vodi kristjane naproti edinosti »v resnici in ljubezni«.
dr. Bogdan Dolenc, tajnik Slovenskega ekumenskega sveta

* V ponedeljek 22. 1. je po večerni maši v veroučni učilnici srečanje za starše letošnjih prvoobhajancev. (3.razred).

* V sredo 24. 1. bo v veroučni učilnici srečanje za člane ŽPS. Tema srečanja za januar: Čas pričakovanja in blagoslov novega življenja. Priročnik za člane ŽPS, stran 19 št 5.

* 4. nedelja med letom, 28. 1., je »Nedelja Svetega pisma«. Geslo za letošnjo nedeljo je vzeto iz 1Pt 1,15: »Kakor je svet ta, ki nas je poklical, bodite tudi sami svet«. Težko si predstavljamo danes krščanske družine brez Svetega Pisma in poznavanja le tega. Saj je »Božja beseda živa in učinkovita in ostrejša kakor vsak dvorezen meč in prodre do ločitve duše in duha, tudi sklepov in mozga ter razsoja misli in namen Srca« (Heb 4,12)

* Podelitev zakramenta Svete birme bo v župniji zadnjo nedeljo v maju, na praznik Svete Trojice, 27. maja ob 9h dopoldne.

* Obnovite tudi naročnino za verske časopise, revije in Mohorjevke za leto 2018.


* Prenova v Duhu vabi na Sveto mašo za ozdravitev družinskega debla, slavljenje in molitev nad posameznikom v nedeljo 21.1. ob 19h v cerkev v Dolnji Logatec
Vsak torek so redna srečanja Molitvena skupina Prenova v Duhu v Dolnjem Logatcu po večerni sveti maši, ki je ob 18h, v kapeli v domu M&M.

 

* Otroci ali veroučenci, ki bi radi postali ministranti, se prijavite župniku.

* Otroci, ki čutite veselje do petja pri maši se vključite v otroški pevski zbor.

* Sodelovanje pri maši: Ko duhovnik pred Evangelijem moli vzklik Aleluja z vrstico ali pevci pojejo Alelujo vsi v klopeh vstanete, ne le takrat, koko duhovnik že začne brati Evangelij. Stoja pri maši pomeni: Pripravljen sem, da poslušam Evangelij.
Ko duhovnik povabi vernike z molitvijo: Molite bratje in sestre, da Bog vsemogočni Oče sprejme našo daritev«, odgovorite: »Naj SPREJME, Gospod, daritev iz tvojih rok…, ne pa spremlja…

* Vsak četrtek je pol ure pred večerno mašo molitev pred Najsvetejšim.


Župnijska Karitas Rovte obvešča, da se lahko dobi rabljena oblačila in čevlje v skupnem skladišču Rdečega Križa in Karitas v kleti nove Občine, Tržaška 50a, vsako sredo med 15h in 17h.